TRYG´S REGLER OMKRING VARMT ARBEJDE  

 

Lejerbo skal have en aftaleblanket/tilladelsesblanket liggende i afdelingen underskrevet af eget personale, der udfører varmt arbejde.

Aftaleblanketten skal ikke udfyldes fra gang til gang, men reglerne omkring varmt arbejde skal overholdes.

Aftaleblanket - klik her

Varmt arbejde defineres som tagdækning, svejsning, skærebrænding, vinkelslibning, lodning, tørring, opvarmning, ukrudtsafbrænding og andet varmt arbejde med varmeudviklende værktøjer i forbindelse med maskin- montage, om- og tilbygninger, moderniseringer, vedligeholdelsesarbejder m.v.

 

Hvad angår alle øvrige samarbejdspartnere, der kræver Tryg, at der hver gang udfyldes en aftaleblanket/tilladelsesblanket samt at reglerne overholdes.

Overholdes reglerne ikke – er konsekvensen, at Tryg kan  gøre selvrisiko på 100.000 gældende.

 

 

Tryg´s sikkerhedsforholdsregler

Varmt arbejde defineres som tagdækning, svejsning, skærebrænding,

vinkelslibning, lodning, tørring, opvarmning, ukrudtsafbrænding og andet varmt arbejde med varmeudviklende værktøjer i forbindelse med maskin- montage, om- og tilbygninger, moderniseringer, vedligeholdelsesarbejder m.v.

Sikkerhedsforskriften tager sigte på de arbejdsprocesser, der gennemføres i omgivelser, som ikke er indrettet med henblik på varme arbejdsprocesser.

Sikkerhedsforskriften er gældende for egne og fremmede håndværkere.

Det er en betingelse, at varmt arbejde udføres efter gældende sikkerhedsforskrifter, herunder Brandteknisk Vejledning nr. 10, del 1, 2 og 3 udarbejdet af Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (for udenlandske forsikringssteder gælder som minimum (NFPA 51B)

Det er ligeledes en betingelse, at der foreligger en af Tryg udarbejdet tilladelsesblanket, underskrevet af den ansvarlige virksomhedsleder, brandvagten og den udførende håndværker.

Tilladelsesblanketten for varmt arbejde skal være underskrevet, inden varmt arbejde påbegyndes.

I tilfælde af en brandskade forårsaget af varmt arbejde skal forsikringstageren kunne dokumentere, at tilladelsesblanketten var underskrevet inden arbejdet blev påbegyndt, og at arbejdet blev udført efter gældende sikkerhedskrav, herunder de brandsikkerheds forhold, som er beskrevet i Brandteknisk Vejledning nr. 10, del 1, 2 og 3 (for udenlandske forsikringssteder gælder som minimum NFPA 51B).

 

Konsekvens ved uopfyldte sikringskrav

Kan forsikringstageren ikke dokumentere ovenstående, gælder en selvrisiko på kr. 100.000 for hver skadebegivenhed.

Den angivne selvrisiko på kr. 100.000 er gældende ud over en eventuelt i forvejen gældende selvrisiko og indgår ikke i en for forsikringen eventuelt gældende årsmaksimering af selvrisiko.

Såfremt både bygning og løsøre rammes af den samme skadebegivenhed og begge forsikringer er tegnet i Tryg, fratrækkes kun den højeste selvrisiko.

 

 

 

Nordflex: 48 17 06 00

Hvis der skulle være spørgsmål eller behov for akut hjælp i forbindelse med en skade, kan Nordflex kontaktes på ovenstående tlf. nr.

JSN Air 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework